tesa® – kliséragsztó

A tesa® márkanév a majd 6500 öntapadós termékét magában foglaló teljes öntapadó ragasztó kínálatból a tesa tape nevű, hamburgi központú leányvállalat gyártja más termékek mellett – a nyomdaiparban, kiemelten a flexónyomtatásnál használatos két oldalon ragadó kliséragasztókat.

A tesa® kliséragasztói – különösen a habosított minőségek tesa Softprint® márkanévvel – a flexónyomtatás területén alkalmazott legjobbak közé tartoznak. A Tesa alkalmazástechnikai fejlesztő és vevőszolgálati szakemberei szoros kapcsolatot tartanak fenn a flexónyomtatás meghatározó fejlesztési bázisaival, így a Flint Group Flexographic Products-szal is.

52015-52017

A minőségi raszternyomtatás nélkülözhetetlen rendszerelemei a habosított kliséragasztók.
A nyomtatásnál fellépő egyenetlenségeket, a felépítmény tűréshibáit hivatottak kiegyenlíteni.

A zárt cellás habok keménysége, nyomásellenállósága különböző, ezzel alkalmazkodva a túlnyomóan raszteres vagy vonalas, tónusos vagy éppen vegyes,  kombinált motívumok kinyomásának sajátosságaihoz.

Eltérőek a ragasztóerők is adott habkeménység mellett abszolút értékben és a klisé-, illetve henger/sleeve-oldalak egymáshoz viszonyítva is.
Vastagság szempontjából a 0,50-es és a 0,38-as habosított kliséragasztókat különböztetjük meg. Előbbieket döntően a fólianyomtatásnál, míg a 0,38-as termékcsaládot a keskenypályás, jellemzően öntapadós címkenyomtatásnál használják.

Kattintson a Katalógus letöltésére a teljes termékpaletta megtekintéséhez,
valamint a különböző típusú, eltérő keménységű és ragadóerejű habosított kliséragasztók megtekintéséhez.