IST – klisétisztító berendezés

 

A megfelelő nyomatminőség elérése érdekében nem elégséges a raszterhenger csészéinek tisztítán tartása. A nyomólemezek állapota szintén nagyban befolyásolja a nyomtatási eredményt. A kliséket használat után közvetlenül célszerű tisztítani, és későbbi felhasználásra félretenni. A nyomtatás után nem megfelelően tisztított nyomólemez, az apróbb pontok között, vagy negatív elemek betömődhetnek,  könnyen beszáradhatnak, és ez nyomtatási problémához vezethet, illetve rendkívül költséges módon a kliséket tönkre is teheti.

A tisztítást el lehet végezni manuálisan, melyhez a Flint Enviroflex Solvwash tisztítószert és hozzá a kétoldalas mikroszálás törlőszivacsot javasoljuk használni. A szer és a szivacs használatával az egészen finom elemek is jól tisztíthatóak.

Apex raszterhengertisztítók

A nagyobb nyomdák számára manapság mér elengedhetetlen, hogy a tisztítás ne csak hatékonyan, hanem gyorsan is történjen. A munkák feldarabolódása, a sok rövid munka, gyors munkaváltást követel meg, és a tisztításra szánt idő lerövidül, gyakran a nyomólemez kárára.

Ezért a kisebb nyomdák számára is célszerű alkalmazni klisétisztító berendezést, mellyel a nyomólemezek tisztását gépiesíteni lehet, ezzel időt és energiát spórolva meg a gyártásban.

Az IST. s.r.l. kínálatában 5 eltérő áteresztési szélességben érhető el a klisétisztító berendezés.
450 mm – 2 forgó és oszcilláló körkefével
650 mm – 2 forgó és oszcilláló körkefével
950 mm – 3 forgó és oszcilláló körkefével
1200 mm – 3 forgó és oszcilláló körkefével
1400 mm – 3 forgó és oszcilláló körkefével

Rövid ismertető film a gép működéséről: