Hirsch – Hullámkarton technikai segédanyagok

A Hannover melletti, 1986-ban alapított Hirsch Technik a nyomdaipar, csomagolóanyag gyártók és hullámlemez feldolgozók számára nélkülözhetetlen műszaki segédanyagok specialistája. Kínálatukban ugyanúgy megtalálhatóak az egészen apró kiegészítő cikkek, mint a komplett rendszer megoldások.

A Hirsch letölthető katalógusa alapján megrendelhető kellékanyagok szállítása mellett német partnerünk mindenkor készen áll a speciális igényeknek megfelelő segédanyagok vagy testre szabott megoldások megalkotására is.

A hullámlemezes alkalmazások terén hosszú távú partnerként széles skálán kínálnak segédanyagokat.
Szállítói programjuk olyan termékeket foglal magában, mint

Szerelőfólia (montírfólia)

 

Szerelőléc (szerelősín)

 

Klisétartó állvány rendszer

 

Rögzítőpánt

 

Klisészél ragasztó

 

Lyukasztógépek és kiegészítők – őzni/gyűrű/központsító lemez

 


A flexibilis csomagolóanyag nyomtatásnál, flexo nyomtatási eljárásnál 0,38 és 0,5-ös habosított kliséragasztót használnak.
A hullámkarton nyomtatás során jellemzően nem használnak habosított ragasztót.

A hullámkarton nyomtatáshoz puha és vastag nyomólemezt alkalmaznak a nyomdák, mivel a hullámkarton felülete puha ezért a túl erős nyomás meglátszódna a nyomaton. Annak érdekében hogy kiküszöböljék a teknő effektust (ne nyomják szét a hullámot), a nyomtatás alacsony nyomóerővel és puha 0,4 – 0,5 – 0,6mm-es lemezzel történik illetve a nyomtatáshoz jellemzően egy felépítményt használnak ( fólia+filmes ragasztó+klisé ) melyet rögzítőpánttal feszítenek a nyomóhengerre.

Keményebb és vékonyabb fotopolimer klisék használatát a magasabb nyomatminőség elérése érdekében alkalmaznak, viszont a túlnyomás elkerülése érdekében habosított alátét lemezt (habot) használnak, mely elnyeli a nagyobb felületi nyomást.

A Hirsch GmbH a Flexobak márkanévre hallgató alátét habot kínálja.