BOBST – új Digital Master széria

A DIGITAL MASTER 340 és DIGITAL MASTER 510-el a BOBST egy új all-in-one
digitális nyomógép platformot vezet be a piacon.

Az új DIGITAL MASTER sorozattal a BOBST bővíti all-in-one, all-inline portfólióját, amely a cég gyakorlatban bizonyított flexonyomtatási szakértelmére és a tintasugaras technológia legújabb fejlesztéseire épít. A DIGITAL MASTER 340 és DIGITAL MASTER 510 megváltoztatja a címkék gyártásának módját. Ezek rendkívül digitalizált és automatizált gyártósorok – a nyomtatástól a terméknemesítésen át a stancolási folyamatig. A DIGITAL MASTER sorozat egy teljesen moduláris és bővíthető architektúrán alapul, amely lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy nyomógépeiket egyénileg konfigurálják és idővel rugalmasan bővítsék azokat.

„A címkegyártás gyorsan fejlődik. A termékek gyártói olyan címkegyártókat keresnek, akik őket gyorsabban, jobban és versenyképesebb áron tudják kiszolgálni. Ebben az összefüggésben a BOBST all-in-one platformja nagyszerű megoldás, mivel kiváló minőségű digitális címkenyomtatást tesz lehetővé kivételes termelékenység és alacsonyabb költségek mellett – és ezt rövidtől akár hosszú példányszámokig egyaránt” – mondja Patrick Graber stratégiai marketing menedzser.

„A DIGITAL MASTER sorozattal meg akarunk felelni a kihívásoknak, amelyeket ügyfeleinknek le kell küzdeniük. Keresik a módját a szakképzett munkaerőhiány leküzdésének, ezzel egyidejűleg a digitális rendszerek segítségével magasabb termelékenységet és hosszabb futásidőt szeretnének elérni, valamint növelni termelésük agilitását és rugalmasságát.”

A DIGITAL MASTER sorozat nyomógépei 340 mm és 510 mm nyomtatási szélességben lesznek elérhetők. Új, optimált kialakításuk támogatja a teljes modularitást, a tovább javított kezelhetőséget és az egyszerűbb karbantartást. Akár az elődmodell MASTER DM5, az új nyomógépek is egyetlen munkamenetben nyomtatnak, nemesítenek és stancolnak. A digitális UV-Inkjet nyomtatóegység és a flexonyomtatás valamint továbbfeldolgozás moduljai egy egységgé vannak integrálva.
Az 510 mm nyomtatási szélességű változat piaci bevezetése a címkegyártók előtt új lehetőségeket nyit meg további alkalmazási területek felé, mint például a nagyobb formátumú címkék, a kör- és zsugorfóliás címkék ill. új piaci szegmensek, mint a vegyipar vagy egyéb speciális alkalmazások.

Akár 100 m/perc sebességgel, 1200/1200 dpi teljes felbontással, négy vagy hat színnel és opcionális digitális fehérrel, a DIGITAL MASTER széria gépei kitöltik a hagyományos digitális és flexonyomógépek közti hézagot. A gépcsalád a rugalmasságot, rövid átfutási időket és a teljes inline címkegyártást szolgálja, kivételes minőséggel és termelékenységgel növekvő példányszám mellett. Moduláris felépítésének köszönhetően az ügyfelek pontosan az igényeiknek megfelelően konfigurálhatják a gépeket – a tisztán digitális változattól a rendkívül vevőre szabott konfigurációig, amelyek integrálják az in-line flexonyomtatáshoz rendelkezésre álló összes modult. Igény esetén a nyomógépek utólag is bármikor bővíthetőek.


DIGITAL MASTER széria. 100% modularitás és kiépíthetőség. A perfekt megoldás címkegyártáshoz.

Graber: „A DIGITAL MASTER sorozat rendkívül jövőbiztos megoldás, hiszen ügyfeleink idővel a változó piaci követelményekhez és az új piaci trendekhez igazíthatják nyomógépeiket. Az ehhez a platformhoz piacra kerülő új műszaki megoldások utólag is telepíthetőek. Ez tovább növeli a gépek értékét, és ügyfeleink számára befektetésük védelmét jelenti.”

Így például flexo modulok integrálhatóak igényes nyomathordozókra történő alapozó (primer) felvitelére. Ugyanez vonatkozik flexo modulokra, amelyekkel magas fedőképességű fehér vagy Pantone színek nyomtatása történhet. A rendelkezésre álló nyomatnemesítési lehetőségek közé tartozik a lakkozás, a tapintható és holografikus effektek, a hidegfóliázás, az UV laminálás és a biztonsági elemek nyomtatása. A megszakításmentes címkegyártáshoz teljesen automatikus szemirotációs illetve rotációs stancegységek egyaránt rendelkezésre állnak.

Minden nyomtatási, nemesítési és tovább-feldolgozó modul digitálisan automatizált és kivételesen magas rendelkezésre állást garantál, kevés hulladékkal és kiemelkedő megismételhetőséggel – függetlenül a gépkezelő szaktudásától. A BOBST ACCUCHECK 100%-os in-line felügyeleti rendszer teljes körű minőségellenőrzést biztosít maximális gépsebesség mellett. Ez a jól bevált technológia kontrollálja a passzert, a minőséget és színstabilitást a digitális és flexonyomtatásban valamint az összes nemesítési folyamatnál. Ezáltal biztosítja a hibamentes termelést.

A gépek digitális nyomóművei magukban foglalják a BOBST automatikus karbantartási technológiát is, amely magas termelékenységet és minőséget biztosít. Az 1000 mm átmérőjű tekercseket befogadó nagy méretű „Jumbo” le- és feltekercselő, valamint az automatizált tekercs-kezelés csökkenti a tekercsváltások számát, ezáltal időt és munkaráfordítást takarít meg. A teljes gép vezérlése egyetlen felhasználóbarát felületről történik. Ez felhőhöz csatlakoztatható és nyitott az MIS rendszerekkel való integrációra.

A oneLABEL portfólió összes nyomógépéhez hasonlóan az új DIGITAL MASTER sorozatú gépeket is közvetlenül a BOBST tervezi, gyártja, telepíti és szervizeli. „A DIGITAL MASTER sorozat a ONE- alapelvre épül: EGY nyomógép szinte minden címkefeladathoz, EGY munkafolyamat, amely egyesíti az összes elemet, EGY kezelő, aki üzemelteti a nyomógépet, EGY beszállító, aki a teljes technológiát fejleszti, és EGY kapcsolattartó az összes hagyományos és digitális modulhoz” – magyarázza Graber.

A BOBST április 13-án és 20-án két webináriumon is bemutatja az új DIGITAL MASTER sorozat összes funkcióját és előnyeit. Az érdeklődők előzetesen jelentkezhetnek az alábbi címen:

webinárium

Az ügyfelek egész évben élőben tekinthetik meg a BOBST nyomógépeket a vállalat olaszországi, egyesült államokbeli és svájci kompetencia-központjaiban. Graber: „A BOBST örömmel kínál egyéni foglalkozásokat az érdeklődőknek. Nagyon várjuk, hogy üdvözölhessük ügyfeleinket dedikált címke kompetencia-központjainkban.”

Bobst Mex AG, Svájc