Bobst – M8 – nyomógép

A keskenypályás flexo nyomógép gyártók az elmúlt években egyre szélesebb nyomtatási tartományban gondolkodnak. A hagyományosan 280-430 mm közötti pályaszélességek mellett megjelentek a szélesebb nyomógépek, melyek már megközelítették a központi ellennyomós berendezések szélességeit. Időközben a CI flexo gépgyártók is megjelentek a keskenyebb 800-850 mm széles nyomógépeikkel.

Az M8-as széria megjelenésével a nagymultú Bobst eltörölte a határvonalat a keskeny- és szélespályás nyomógépek között. A 2017-es Labelexpo-n újonnan bemutatott M8-as széria pályaszélessége ugyanis 870 mm vagy 1070mm. A gép nyomóművei továbbra is soros elrendezésűek és egyaránt alkalmasak vizes, oldószeres és UV nyomtatásra. A nyomathossz pedig meghaladja akár az egy métert.

Az M8  úgy minőség, mint hatékonyság tekintetében a legjobb választás csomagolóanyag nyomtatás céljára

Az M8 típus X-Flower? nyomóművel és REVO rendszerrel az egyedülálló Digital Flexo technológia előnyeit magában foglalja szinte korlátlan alapanyag nyomtathatóság mellett.

 

Az M8 alkalmas akár 600 g/m2-es kartonpapír nyomtatására is

A karton nyomtatással foglalkozó cégek is élvezhetik az M8 előnyeit, mivel a gép kartonos változata felszerelhető különböző inline továbbfeldolgozó részegységekkel, így például ívrevágó és kirakó alkalmazásával egy menetben lehetséges a gyártás, további beruházási költségek nélkül. Faltkarton dobozok gyártásakor az M8 termelékenysége és költséghatékonysága minden a piacon található nyomógépnél kedvezőbb.