Bellissima – flexonyomtatáshoz

Bellissima

– egyedülálló és transzformatív rácsozási technológia

– flexonyomtatáshoz

Az Apex International, anilox-, ragasztófelhordó- és festékadagoló rendszerek globális vezető gyártója és a Hamillroad Software Limited, az Egyesült Királyságban bejegyzett, pre-press megoldásokra specializálódott szoftver cég, közösen alapítottak Aniken Graphics International néven vegyes vállalatot, hogy a Bellissima digitálisan modulált rácsozást a flexonyomtatásban meghonosítsák. A Bellissima DMS a Hamillroad által kifejlesztett, díjnyertes raszterezési megoldás a flexo számára. A Bellissima szabadalmaztatott technológiája arra lett optimálva, hogy 4000 dpi mellett ipari standard felszereltséggel működjön, lehetővé téve nyomdák számára olyan részlethűség és nyomtatási eredmény elérését, amely általában mély- illetve ofszetnyomtatásban, 300-450 lpi pontsűrűséggel biztosítható. A képvisszaadási hűség terén adódó előnyök mellett a Bellissima DMS egyéb előnyöket is biztosít a vállalkozások részére.

Bellissima DMS fontosabb előnyei a repróban

  •  magas minőségű nyomatok, egyenértékű 350 – 450 lpi-vel (4000 dpi)
  •  Moiré – mentesség
  •  csúcsfények 1%-ig
  •  20-25 mikronos (tényleges 40×20 ? 50×25 vagy nagyobb) pontok
  •  tónus 99,5%-ig, magas denzitás / 100%-os felületi strukturálás
  •  sokféle felületi strukturálás (opcionális) lehetséges
  •  meglévő Esko WSI és MG felületi struktúrák használhatósága
  •  szelektálható különböző színekhez (pl. csak fehér)
  •  repro költségek jelentős csökkentése
  •  hozzáigazítható különböző nyomógépekhez, nyomólemezekhez, nyomathordozókhoz , stb…

Előnyök a nyomtatásban

Költségcsökkentés
– kevesebb festék … fix színek, beállási idő ill. selejt csökkentés

Termelékenység növelés
– nyomógépi problémák csökkenése révén
– nyomógép kihasználtsága nő
– több nyomtatási feladat ill. rövid munka gyártására nyílik lehetőség

Digitális ill. mélynyomtatással szembeni pozíció megőrzése
– nincs szükség termelő eszközök újabb fejlesztésére
– meglévő berendezések élettartamának meghosszabbítása
– mélynyomtatás minősége – flexo költségek mellett = piaci részesedés szerzése
Kiemelkedő nyomatminőség a jobb képvisszaadásnak köszönhetően

Az Apex International exkluzív jogokkal bír a Bellissima DMS-nek az Apex GTT anilox technológiájával
kombinációban történő globális értékesítésére.

” A Bellissima egy traszformatív, átalakító technológia”, mondja Andy Cave, a Hamoillroad CEO-ja, a
Harlequin RIP egykori vezető fejlesztője és a Harlequin Limited (ma Global Graphics Software Limited) egyik megalapítója. ” Kiküszöböltük a moirét, a csúcsfény pontokat 1%-ra csökkentettük és a telitónusokat 99,5%- ra vittük fel – ez azt jelenti, hogy a lágy, nullára való kifutás immár realitás. Egy nyomda Bellissimával új életet vihet meglévő nyomógépeibe: a nyomógépeken gyakorta jelentkező problémák, mint csíkozás, összefolyás, jelentősen csökkennek. Ezek a funkciókat a Bellissima mind tartalmazza, de az előnyök itt még nem érnek véget. A Bellissima segít a nyomdáknak akár 5-10% festéket megtakarítani, csökkenteni a beigazítási időket és megbízható alapot nyújt a fix színekkel történő nyomtatás bevezetéséhez.”

“Amikor megnéztük, hogy ügyfeleink az Apex anilox megoldások – különösen a GTT termékek – által milyen értéket kapnak és összevetettük azzal a többlettel, melyet a Bellissima nyomtatási folyamatba való bevonása jelent, egyből tudtuk, hogy e két termék kombinációja természetesen még jobb nyomtatási eredményeket biztosíthat ügyfeleinknek “- mondja Nick Harvey, az Aniken újonnan kinevezett ügyvezető igazgatója.

“A Bellissima kifejlesztése és finomhangolása is a GTT segítségével történt, ezért ügyfeleink folyamatosan nem csak hogy a mély- és ofszetnyomtatás minőségét is meghaladó eredményeket érnek el, hanem mindezt jóval kisebb költségek mellett teszik, ez a flexonyomtatással gyártók számára jelentős versenyelőnyt biztosít, főleg kis példányszámok esetén.Nagyon örülünk az Apex-el megkötött együttműködésnek. Méltán elismert erősségük a jól kialakított és bevezetett globális értékesítési hálózat és marketing. A GTT technológia által nyújtott szabványosítás, konzisztencia és a Bellissima kombinációja jelentős előnyöket kínál ügyfeleinknek. Ilyen okok alapján az Apex természetes választásként adta magát forgalmazó partnerként ” – mondja Cave.