Apex – GTT2.0

Az Apex International, anilox és adagoló hengerek globális vezető gyártója bejelentette a GTT anilox-technológia fejlődését. Ez a világszerte elismert termék az elmúlt évben továbbfejlesztésre került. A GTT 2.0 anilox-technológia fejlesztése kifejezetten a folyadék turbulenciájának jelentős csökkentésére irányult, ami nyugodt folyadékfelületet eredményez.

A GTT 2.0 új, továbbfejlesztett gravírozása akár 50%-kal csökkenti a csatornafalaknak az anilox hasznos felületéből elfoglalt részét, ugyanakkor átlagosan 25%-kal csökkenti a szükséges csatorna mélységet. A GTT hullámok finomhangolása mellett, az Apex további kimerítési opciókkal bővítette a választékot. Így a GTT előnyei azok számára is elérhetővé váltak, akik korábban nem tudták a kívánt megfelelő színt elérni a nyomógépükkel. Ezáltal a gépmesterek számára biztosított a rugalmasság a GTT 2.0 minden nyomtatási követelményhez való használatához.

Az iparág gyorsan fejlődik. Különböző beszállítók korábbi álláspontja, hogy hagyományos anilox gravírozásokkal több festéket vigyenek fel ugyanazokkal az anilox felbontásokkal (LPI vagy L/cm) / kimerítési volumenekkel (cm3/m2 vagy BCM), valójában egyszerű térfogat-variációként értelmezhetőek.
A gépmesterek szemszögéből a kimerítés-mérés
pontosabb és hozzáférhetőbb, mint korábban bármikor. A mérések beszállító és beszállító valamint anilox és anilox viszonylatában jelentős eltéréseket mutatnak a megrendelt és a ténylegesen leszállított kimerítési volument illetően.
A GTT 2.0 – köszönhetően annak a digitális mintázatnak, amely folyamatos lézernyalábbal kerül gravírozásra – a legegységesebb gravírozás a piacon –
 mondja Nick Harvey, az Apex műszaki igazgatója.

A fent említetti előnyök mellett a GTT gravírozások hagyományos anilox gravírozásokhoz képest lényegesen magasabb nyomtatási konzisztenciát és színtelítettséget mutatnak, főként a falfelület 50%-os csökkenésének köszönhetően.

Egyszerűen fogalmazva, minden csészealapú anilox henger vevőspecifikusan kerül legyártásra. Pozitívum, hogy a hagyományos gravírozásokhoz gyakorlatilag szinte korlátlan felbontás / volumen opciók állnak rendelkezésre. A negatívum az, hogy szinte minden henger egy új gravírozás, ami az egyes specifikációk közti konzisztencia, egyezőség biztosítását extrém mód megnehezíti; az aztán anilox és anilox között Delta-E variációk sokaságához vezet. A GTT 2.0 gravírozással ellenben a valódi szabványosítás nagyobb rugalmasság mellett válik valósággá – zárja szavait Harvey.