JetCleaning – Aniloxhenger tisztító berendezések – BioJet Cabinet

 

A berendezés száraz (szódiumbikarbonátos, sütőporos) eljárása rendkívül hatékony, ugyanakkor ellenőrzött körülmények mellett kíméletes eljárás a rasztersleevek illetve hengerek hatékony mélytisztítására.

A rendszer környezetbarát, teljesen oldószermentes tisztítást tesz lehetővé. Szemben a különböző nedves tisztítási eljárásokkal (melyeknél a mosóoldat átdiffundálhat a kerámia rétegen alulról megtámadva a sleeve szerkezetét vagy a henger magját) a BioJet rendszer “kesztyűs kézzel” bánik a kerámiával.

Ezzel az eljárással hatásosan tisztíthatók úgy a vizes-, illetve oldószeres bázisú festékkel, mind a kétkomponenses festékkel, illetve lakkal szennyezett aniloxok. A tisztítás után a csészék fizikailag adott aktuális térfogatukat maradéktalanul visszanyerik.

Az általában használatos berendezések esetében a keletkező porköd megkötéséhez víz hozzáadása szükséges, ezáltal azonban a tisztítás hatékonysága jelentősen csökken.
A BioJet rendszer speciális konstrukciójának köszönhetően portalanul és víz hozzáadása nélkül -tehát optimális hatásfokkal – felügyeletet nem igénylő SPS vezérléssel működik.
Az Armex por meghatásozott nagyságú szemcsékből áll, mely részben a homokfúvatás elvén tisztít, másrészt a henger felületére érkezve több apró szemcsére törő anyag által keltett vákuum révén szinte kiszippantja a szennyeződést a csészékből.

A tisztítás időigénye – 1050 mm anilox sleeve hossznál- kb. 15 perc.
Felhasználandó tisztítóanyag (ArmexTM por) ennél a méretnél kb. 1,5 – 2 kg / anilox

Rövid film a BioJet működéséről és tisztítási hatékonyságról: